"Supergod oplevelse for Selma i ringen første gang"

Det var bare en af de rigtig fine dommerkommentarer, vi fik i dag.

Selma og jeg har i dag haft vores HTM/freestyle-debut i sandkasseklassen: Vi nødt hvert sekund, og vi havde en fest!
Vi skulle først op omkring kl.13, men jeg valgte at komme fra start, for at lade Selma vænne sig til omgivelserne, så vi brugte en del tid på bare at være i ro og se en masse fine programmer. Hun var supersej til bare at sidde eller ligge på sit tæppe - også selvom der var hunde tæt på, som hun gerne ville hilse på.


Sejeste lille pige, der fik trænet masser af ro

Det magiske yndlings velcrotæppe


Da tiden kom til sandkasseklassen og dermed vores debut, fik vi gjort klar, lommerne blev fyldt med godbidder og legetøj, Selma fik sit sølv-halsbånd på i god tid, og musikken ("Buster" med Nanna) var afleveret for længst. Vi varmede lidt op ved vores plads, hvorefter vi pausede de sidste 10 minutter, før vi skulle ind i opvarmningsområdet.
For at få det til at blive så tæt på en almindelig træningssituation som muligt, tog jeg først selen af inde i opvarningområdet, så den blev på lige så længe som linen, fuldstændig som til træning. Tiden i opvarmningsområdet brugte vi primært på kontakt og energi, ikke så meget selve øvelserne, som jeg havde planlagt at lave.
Så blev det vores tur, og vi gik ind i ringen - altså da jeg endelig hørte, at vi blev kaldt ind, for jeg kunne ikke høre noget pga kraftig regn, der larmede, når den ramte taget... I dét øjeblik vi trådte ind i ringen, forsvandt alle sommerfugle, jeg kiggede hurtigt på dommerne, og så var de ellers også væk fra min bevidsthed - jeg hverken så eller hørte andet end Selma, og de 2½ minut fløj af sted. Det var helt og aldeles magisk, og en fantastisk oplevelse! 
Ringen på Garbogaard er udfordrende for langt de fleste hunde, og rigtig mange synes, tæppet dufter ualmindelig dejligt - Selma er ingen undtagelse. Så undervejs ændrede jeg strategi og skruede op for belønningsfrekvensen - det hjalp gevaldigt, og vi havde begge en rigtig god oplevelse.


SuperSelma med rekvisit

Vi øver os i at kunne abstrahere fra rekvisit, og kun hoppe op, når der gives signal


Vi fik rigtig mange fine dommerkommentarer, og de understøtter alle min oplevelse af vores debut. Her er et lille udsnit:
  • Supergod oplevelse for Selma i ringen første gang.
  • Dejlig udstråling.
  • Dejlig stemning i musikken.
  • Dejligt samarbejde - du får hende godt med trods mange dufte. Hun ser glad ud, skøn udstråling.
  • Nydeligt udførte øvelser.
  • Dejlig stemning, musikken passer godt til jer.
  • Dejlig pige <3 God kontakt, selvom gulvet duftede skønt...
  • Du skruede op for belønningerne, det var en god strategi - superfint.




Det har været en fantastisk dag og en virkelig dejlig oplevelse - hun er en drøm både at arbejde med og at have med, min lille, fantastiske SuperSelma!
Jeg glæder mig til mange, mange flere ture i ringen med min lille superstjerne - just gotta love her!


Træt, men så rolig også afslappet lille superpuppy.

Kommentarer

Populære opslag